Yeasayer - Odd blood

Καλλιτέχνης: Yeasayer
Δίσκος: Odd blood
Έτος: 2010
Είδος: experimental rock
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Η.Π.Α. (Brooklyn)
Label: Secretly Canadian



Tracklisting:
1. The Children
2. Ambling Alp (video)
3. Madder Red
4. I Remember
5. O.N.E.
6. Love Me Girl
7. Rome
8. Strange Reunions
9. Mondegreen
10.Grizelda

Πρόκειται για τον δεύτερο δίσκο των Αμερικάνων Yeasayer. Το Odd blood, του οποίου την παραγωγή έκανε η ίδια η μπάντα, είναι ένας σίγουρα πειραματικός, οπωσδήποτε πρωτότυπος και 100% αξιοπρόσεκτος δίσκος.


Αν και η μπάντα κατατάσεται στον experimental rock χώρο, ο δίσκος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι. Όσο κι αν έχει αλλάξει το rock, αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί rock (ακόμα κι αν προηγείται η φλου έννοια "experimental"). Τουλάχιστον όχι στο σύνολό του. Μία πιο καλή προσέγγιση έχει γίνει από διάφορες κριτικές και άρθρα τα οποία δίπλα στον experimental rock χαρακτηρισμό έχουν προσθέσει τον όρο phsychedelic pop. Και πάλι δεν είναι αρκετοί αυτοί οι δύο όροι να οριοθετήσουν το Odd blood μουσικά! Τα ακούσματα που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια των 10, συνολικά, τραγουδιών του δίσκου ξεκινάν από rock, περνάνε και ακουμπάν την reggae, φλερτάρουν με electro και pop ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θυμίζουν, rock n roll (!) ή και, αγνώστου ταυτότητας, club-ίσια χορευτική μουσική.

Η εισαγωγή του δίσκου, πάντως, και το πρώτο τραγούδι (The Children) δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά!! Πρόκειται περισσότερο για μία αλληλουχία και μίξη ήχων που πατάνε σε ένα πρόημο Massive Attack-ικό ρυθμό με κερασάκι στην τούρτα μία μυστηριώδη, παραμορφωμένη φωνή που ξαφνιάζει τον ακροατή. Μόλις τα 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα του πρώτου τραγουδιού τελειώσουν ξεκινάει το Ambling Alp το οποίο σιγά-σιγά ελαφραίνει το κλίμα με τους reggae ρυθμούς του και τα ήπια φωνητικά και παραγωγή.

Η συνέχεια είναι απολαυστική και τα τραγούδια εναλλάσσονται αρμονικά αραδιάζοντας όλα τα στυλ και τα ταλέντα των δημιουργών τους.

Ολοκληρώνοντας μπορούμε να πούμε ότι το Odd Blood είναι, κατά την άποψη του blog, ένα από τα πολύ καλά δισκάκια του τρέχοντος έτους που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.


Share this post
1 Response to "Yeasayer - Odd blood"
  1. Anonymous Says:

    http://rapidshare.com/files/328960230/yeaob_2010.zip