Delphic - Acolyte

Καλλιτέχνης: Delphic
Δίσκος: Acolyte
Έτος: 2010
Είδος: alternative dance
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Μ. Βρετανία
Label: Polydor records


Tracklisting:
1. 'Clarion Call' (listen)
2. 'Doubt' (video) (live)
3. 'This Momentary' (video)
4. 'Red Lights' (listen)
5. 'Acolyte' (listen)
6. 'Halcyon' (video)
7. 'Submission' (listen)
8. 'Counterpoint' (video)
9. 'Ephemera' (listen)
10. 'Remain' (listen)


Delphic ονομάζεται η τριμελής μπάντα από τη Μ. Βρετανία, ενώ το Acolyte αποτελεί την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Ο ήχος του δίσκου χτίζεται με βάση τις ηλεκτρονικές φόρμες, με αρκετά χορευτική και μελωδική διάθεση. Παρ’ όλα αυτά οι Delphic, με το Acolyte, δεν περιορίζουν το κοινό τους αποκλειστικά στους λάτρεις της dance ηλεκτρονικής μουσικής έχοντας σαφέστατα πολύ, μα πάρα πολύ, ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες.

Αυτό το γεγονός επιτυγχάνεται με αρκετά “trick” που συναντά κανείς στο LP. Έντονες και ευδιάκριτες “ενέσεις” κιθάρας και φυσικών drums σε πολλά από τα τραγούδια του δίσκου προσδίδουν μία αίσθηση οικειότητας σε ανθρώπους μη-εξοικειωμένους με την ηλεκτρονική μουσική, ενώ τα φωνητικά, τα οποία έχουν άνετο και ευχάριστο flow, παίζουν αρκετά κυρίαρχο ρόλο στα τραγούδια έχοντας ένα πιο συμβατικό (ποπ-ροκ) στήσιμο, αρκετά μακρυά από το ρόλο κομπάρσου που διαδραματίζουν σε αρκετά κλασικά dance projects.


Γενικά υπάρχει μία διάθεση μίξης και αναζήτησης. Μίξης ήχων και τάσεων σε μία προσπάθεια (των πρωτοεμφανιζόμενων Delphic) να καθορίσουν σαφή ταυτότητα. Δεν είναι και εύκολο...

Το βασικό όπλο και το κύριο συστατικό γύρω από το οποίο θα "δέσουν" όλα τα συστατικά στο μαγείρεμα, αυτό, των Delphic είναι αναμφισβήτητα η μελωδία. Η μελωδία η οποία δεν λείπει πουθενά από τον δίσκο. Μελωδία η οποία, στο μεγαλύτερό της ποσοστό, είναι up-lifting, χωρίς προσπάθειες υπερβολής, χωρίς ο ήχος να φτάνει στον λυρισμό, άξιος υπηρέτης μιας (κατά την άποψή μας) καθαρά υποβόσκουσας ποπ-ροκ διάθεσης.

Το αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανέις με τον δίσκο... Η απάντηση είναι απλή και σαφής (όπως και ο δίσκος). ΝΑΙ. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να μη γίνει ποτέ το αγαπημένο σας (χωρίς να αποκλείεται αυτό), αλλά μπορεί, σίγουρα, να ακουστεί ευχάριστα από μία τεράστια ποικιλία ανθρώπων σε μία τεράστια ποικιλία ωρών και mood.


Share this post
1 Response to "Delphic - Acolyte"
  1. Anonymous Says:

    http://rapidshare.com/files/325027858/Delphic-Acolyte-_Advance_-2010-NOGRP.rar