Burn the negative - In the atmosphere

Καλλιτέχνης: Burn the negative
Δίσκος: In the atmosphere
Έτος: 2009
Είδος: electro pop / new wave

Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη:Μ. Βρετανία
Label: Gung-ho recordings

 
  

Track listing
1. Life In Hansa
2. Lights
3. Low
4. Camden
5. Wonder Why (video)
6. Hero In Tokyo
7. Only For Tonight
8. You Control Me (video)
9. Travelogue
10. Change
11. She Said She Said
12. Time
13. Secret Garden

Είναι ένας από τους δίσκους - αποκάλυψη του 2009. Και αυτό γιατί προέρχεται από μία ολοκαίνουρια (πρωτοεμφανιζόμενη) μπάντα, τόπος προέλευσής της οποίας είναι το Carlisle της Βρετανίας.



Ο ήχος του δίσκου θυμίζει πάρα πολλά πράγματα αλλά ταυτόχρονα δεν ταυτίζεται με τίποτα, έχοντας το δική του ταυτότητα. Ηλεκτρονικός κατά βάση, με πολύ ευδιάθετα και up-lifting μπιτάκια, χωρίς να καταντάει ούτε δευτερόλεπτο αυτιστικός ή και χαζοχαρούμενος όπως πολλά παρόμοια project. Δεν θα ακούσετε, δηλαδή, πουθενά και σε κανένα τραγούδι επαναλαμβανόμενες λούπες, κονσερβοποιημένα φωνητικά και γενικώς όλα αυτά τα συστατικά που καθιστούν κάθε ολιγόλεπτο άκουσμα μη-τραγούδι.

Αντίθετα, ο δίσκος είναι γεμάτος ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ με πολύ ενδιαφέρον στοίχο, με όμορφες και μεστές συνθέσεις, τραγουδισμένα από την πολύ ξεκούραστη φωνή του Mark Baker. Η κιθάρα δεν απουσιάζει σχεδόν πουθενά, ενώ στα περισσότερα από τα τραγούδια, αυτή είναι το όργανο που "χρωματίζει" συναισθηματικά τα πολύ δροσερά ηλεκτρονικά κρουστά.

Γενικώς, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δροσερό, καλοκαιρινό, αλλά ταυτόχρονα, και με έναν αρκετά συναισθηματικό και μελωδικό δίσκο. Όπως τα περισσότερα από τα δισκάκια που παρουσιάζουμε σε αυτό το blog, έτσι και το in the atmosphere είναι ένα δισκάκι που ακούγεται ΟΛΟΚΛΗΡΟ χωρίς να παρουσιάζει κοιλιά, αποτελεί ολοκληρωμένο project και ακούγεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας το ίδιο ευχάριστα (αν όχι απολαυστικά).

Όχι απλά το προτείνω αλλά το θεωρώ μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες για όλο το (μέχρι στιγμής) 2009.

Καλή ακρόαση!


Share this post
1 Response to "Burn the negative - In the atmosphere"
  1. Anonymous Says:

    http://rapidshare.com/files/219213552/B.T.N.I.T.A.nhachot.rar

    password: nhachot.info