The Ting Tings - We started nothing

Καλλιτέχνης: The Ting Tings
Δίσκος: We started nothing
Έτος: 2008
Είδος: electro pop
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Αγγλία (Manchester)
Label: Columbia





 
 




Track listing:

1. "Great DJ" (video)
2. "That's Not My Name" (video)
3. "Fruit Machine"
4. "Traffic Light"
5. "Shut Up and Let Me Go" (video)
6. "Keep Your Head"
7. "Be the One" (video)
8. "We Walk"
9. "Impacilla Carpisung" 
10."We Started Nothing"

Απλά υπέροχος 
Δεν είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να πούμε για να παρουσιάσουμε αυτό το δίσκο. Είναι, απλά, υπέροχος.
Υπέροχος γιατί μπορείς να τον χορέψεις, αλλά και γιατί μπορείς απλά να αράξεις και να τον ακούσεις.
Υπέροχος γιατί μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σου, σε χαμηλή ένταση, ένα εύκολο πρωινό. Υπέροχο, όμως, και γιατί μπορεί να μετατρέψει όλη σου την υπερένταση, βράδυ Παρασκευής μιας δύσκολης εβδομάδας, σε απίστευτη έκρηξη θετικής ενέργειας.
Υπέροχος γιατί είναι pop, αλλά και γιατί έχει ιδιαίτερο, δικό του ήχο, που ξεφεύγει από τις περπατημένες "mainstream", κονσερβοποιημένες, παστεριωμένες - ομογενοποιημένες φόρμες.



"Κελεπούρι"
Πρόκειται για μία, πράγματι, ενδιαφέρουσα και, κατά την άποψή μας, επιτυχημένη ακροβασία ανάμεσα στον εμπορικό, εύκολο, pop ήχο και τον εναλλακτικό, "αλήτικο" "indie pop" ήχο, που μας θύμισε, λίγο, Cansei de ser sexy.
Αποτελεί, τον πρώτο, μόλις, ολοκληρωμένο δίσκο του μουσικού ζεύγους από την Αγγλία (από που αλλού?...). Το γεγονός αυτό δίνει στην μπάντα, αναμφίβολα, τον τίτλο "εμπορικό κελεπούρι" και σίγουρα θα πλησιαστεί από πολύ κόσμο που δραστηριοποιείται στη μουσική βιομηχανία. Έχοντας, ήδη, συμβόλαιο με την "πολύ" Columbia, οι μουσικοί, pop ακροβάτες Katie White και Jules De Martino καλούνται να κάνουν το "ακατόρθωτο". Να συνεχίσουν να ακροβατούν χωρίς να "ρίξουν" ούτε την εμπορική ούτε την εναλλακτική πλευρά τους.
Άραγε πόσοι καλλιτέχνες κατάφεραν να το κάνουν αυτό? Και αν κάποιοι, δεχτούμε ότι το κατάφεραν, πόσοι από τους καταφερτζήδες μπόρεσαν να παράγουν ταυτόχρονα εμπορική και εναλλακτική μουσική σε μεγάλο βάθος χρόνου με σταθερή ποιότητα?
Δυστυχώς τα παραδείγματα του παρελθόντος είναι μάλλον αποθαρρυντικά. Συνήθως αυτό που μένει, ως "διαμάντι", σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πρώτος, ο "αγνός" δίσκος. Ο πρώτος δίσκος που, αν και συνήθως είναι ο πιο ακατέργαστος, εσωκλείνει όλη τη φρεσκάδα και το "concept" της μπάντας.

Ολοκληρώνοντας
Ολοκληρώνοντας, σήμερα προτείνουμε έναν δίσκο ο οποίος μπορεί από κάποιους να περάσει απαρατήρητος, μπορεί σε κάποιους απλά να μην αρέσει, άλλοι μπορεί και να σιχαθούν. Είναι όμως και ένας δίσκους που μπορεί να αγαπηθεί. Σπάνιο ε? Δοκιμάστε το!

Τραγούδια από τον δίσκο:



Share this post
1 Response to "The Ting Tings - We started nothing"
  1. Anonymous Says:

    http://www.easy-share.com/1906644821/TTT_WSN.zip