Ladyhawke - Ladyhawke

Καλλιτέχνης: Ladyhawke
Δίσκος: Ladyhawke
Έτος: 2008
Είδος: electro pop
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Νέα Ζηλανδία
Label: Universal-Island Records Ltd. 

 
  

Track listing
1 Magic
2 Manipulating Woman        
3 My Delirium        
4 Better Than Sunday    
5 Another Runaway    
6 Love Don't Live Here
7 Back of the Van (video)
8 Paris Is Burning (video)
9 Professional Suicide
10 Dusk Til Dawn (video)
11 Oh My    
12 Crazy World        
13 Morning Dreams


Εδώ μιλάμε για pop. Καθαρό, πεντακάθαρο pop. Η μικρή (γεννημένη το 1981), Νεοζηλανδή Pip Browne κλοτσάει την πόρτα της δισκογραφίας, μπαίνει στο σαλόνι και στρογγυλοκάθεται, με άνεση, στην πολυθρόνα, δίπλα στο τζάκι.





Και πως να μην το κάνει όταν διαθέτει, εκτός από μία πάρα πολύ καλή, φρέσκια και χρωματιστή φωνή, πλούσια μουσική παιδεία και αναμφισβήτητο ταλέντο στη σύνθεση και τη στιχουργία! Χαρακτηριστικό δείγμα όλων των παραπάνω αποτελεί το τραγούδι του δίσκου "Back of the van". Στο τραγούδι αυτό, το οποίο αποτελεί δική της σύνθεση, η Pip παίζει τα ντραμς, την κιθάρα και τα synth που ηχογραφήθηκαν!

Οι λάτρεις των 80's θα "ξανανιώσουν", στην κυριολεξία ακούγοντας πολύ οικείους και αγαπημένους ήχους, καλοβαλμένους, σε ένα δίσκο που, παρά την έντονη επιρροή από τη δεκαετία του 80, καταφέρνει να μυρίζει "καινούριος" από χιλιόμετρο!
Αυτό το χρωστάει απόλυτα στην φωνή και τη σύγχρονη μουσική ταυτότητα της Pip και, οπωσδήποτε, στον παραγωγό που κατάφερε να δέσει τέλεια τον ήχο του 80 με τις σύγχρονες electro-pop τάσεις.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε σημασία, όμως, αν η "πρώτη ύλη" δεν ήταν αυτού του εξαιρετικού επιπέδου. Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι καλά, συνδυάζοντας τον δυνατό, ρομαντικό στοίχο με τις, ταυτόχρονα, μελαγχολικές και ανέμελες pop μελωδίες. 2-3 τραγούδια ξεχωρίζουν, ξεφεύγουν από το έδαφος και απογειώνονται στη σφαίρα των (σπάνιων) τραγουδιών που μπορούν να γεννήσουν συναισθήματα.

Αν, λοιπόν, η μελωδία είναι ένας δρόμος που θα ακολουθήσεις, με συνοδηγό σου τον στίχο, μετά από όλα τα σκαμπανεβάσματα, τα φωτεινά και σκοτεινά σημεία, τις στροφές και τις ευθείες, η μουσική θα τελειώσει και μπροστά σου θα ανοίγεται ο υπέροχος προορισμός σου: Ο ρομαντικός κόσμος μιας απίστευτα χαρισματικής, 27χρονης, κοπέλας.

Καλή ακρόαση


Τραγούδια από το δίσκο:



Share this post
1 Response to "Ladyhawke - Ladyhawke"
  1. Anonymous Says:

    http://rapidshare.com/files/194871623/ll2008.rar