Erik Sumo - My rocky mountain

Καλλιτέχνης: Erik Sumo
Δίσκος: My rocky mountain
Έτος: 2005
Είδος: downtempo
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Ουγγαρία
Label: Pulver records


Track listing
1. This Is Where It Began (video)
2. Friday I'll Be Dead (video)
3. Csillag Vagy Fecske
4. Real Moustache
5. Sirens Of The Dead Sea
6. My Rocky Mountain (video)
7. Friday In France
8 .Map Of The World
9. Taxi
10. Summertime
11. Left Me Heart In The Saloon
12. Babyfoot Is Off Today


Ένας φίλος έχει λείψει για χρόνια σε ένα μεγάλο ταξίδι. Σε μια περιπλάνηση γνωριμίας με τους ανθρώπους, την κουλτούρα και τον πολιτισμό κάθε γωνιάς αυτού του πλανήτη. Γλεντώντας σε μπαρ, σαλούν και παραδοσιακά πανηγύρια, μεθώντας με τα χρώματα, την μορφή και την αυθεντική ψυχή των ανθρώπων κάθε τόπου, σπουδάζοντας σαν μαθητούδι κάθε πιστεύω κάθε θρησκεία και κάθε φιλοσοφία.
Και επιτέλους γύρισε! Είσαι καλεσμένος να ανοίξετε μαζί την, γεμάτη σουβενίρ, βαλίτσα του, να ακούσεις χαρούμενες, μελαγχολικές, παράξενες, αλλά και πρωτότυπες ιστορίες, όπως μόνο αυτός ξέρει, όχι μόνο να τις διηγηθεί, αλλά και να τις ζήσει.



Ο ταξιδιώτης Erik Sumo, με τη βοήθεια της, 7μελούς, μπάντας του, μας παρουσιάζουν ένα πολύ γεμάτο και ιδιαίτερο δίσκο, που αξίζει να ακούσει και να ξανακούσει κανείς. Παραδοσιακά θέματα, διαδέχονται ψυχεδελικά περάσματα και όμορφα γυναικεία φωνητικά ντύνουν παραδοσιακές μελωδίες εκτελεσμένες από φυσικά όργανα, ποικίλων τόπων.
Ο ρυθμός του δίσκου αυξομειώνεται. Είναι άλλοτε πιο κεφάτος, άλλοτε αργός και βαρύς, άλλοτε παράξενος, σχεδόν εκκεντρικός, κινείται, όμως, πάντα σε παραδοσιακές φόρμες.
H τζαζ διάθεση δεν λείπει και γίνεται εύκολα αντιληπτή όχι μόνο μέσα από την καλή διασκευή του κλασικού (και χιλιοδιασκευασμένου) "Summertime", αλλά και μέσα από τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου.

Τραγούδια από τον δίσκο:



Καλή ακρόαση!


Share this post
No Responses to "Erik Sumo - My rocky mountain"