Entheogenic - Flight of the Urubus

Καλλιτέχνης: Entheogenic
Δίσκος: Flight of the Urubus (listen at last-fm)
Έτος: 2008
Είδος: ambient
Χώρα προέλευσης καλλιτέχνη: Αυστρία, Αγγλία
Label: Universal Symbiosis Records



 

Tracklisting:
1 Skullcap (6:36)
2 Trara (5:23)
3 Araras (5:23)
4 Entheogen Spice (5:19)
5 Microcondian (7:11)
6 Urubus (5:32)
7 Vervain (5:52)
8 Fellowship (6:23) free download
9 Rio Barra (5:21)
10 Itaipava (4:46) free download

Πίσω στο 1999. Ένας Αυστριακός και ένας Άγγλος εργάζονται ως sounds technicians σε studio ηχογραφήσεων, στη Γαλλία. Ο Helmut Glavar και ο Piers Oak-Rhind ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα σύγχρονα ambient projects: τους Entheogenic. Ένα σχήμα με πολύ πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις, λεπτοδουλεμένο (κεντημένο) ήχο και πολύ ταλέντο στη σύνθεση. 



Το 2002 εκδίδεται ο 1ος τους δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο "Entheogenic" στην εταιρία 3dVision. Στη διαδρομή τους προς το σήμερα μεσολαβούν τρεις δίσκοι σε δύο διαφορετικές εταιρίες (C.O.R.N. Records & Chillcode), αρκετά live και συμμετοχή σε (underground κυρίως) συλλογές για να φτάσουμε στον 5ο, κατά σειρά, και πρώτο στην Universal Symbiosis Records, δίσκο τους. Το "Flight of the Urubus" αποτελεί την πιο ώριμη και μεστή δουλειά που μας έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα. 
Είναι από τα δισκάκια που, αν μπει μια φορά, δύσκολα βγαίνει από το cd player και ακόμα πιο δύσκολα το δάχτυλο θα κουραστεί χτυπώντας το forward. Η αλληλουχία των ήχων και η ροή των κομματιών, συνθέτουν ένα άρρηκτα δεμένο, ομοιογενές και πλήρες σύνολο. Όπως θα πούμε και θα ξαναπούμε πολλές φορές υπάρχουν άπειρα καλά τραγούδια, λίγοι καλοί δίσκοι και ακόμα πιο λίγοι καλοί καλλιτέχνες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καλό δίσκο.
Η πλατφόρμα του ήχου είναι ηλεκτρονική και "τετράγωνη". Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα πατάνε και αποδρούν tribal μελωδίες και φωνητικά, trance-ίζοντα θέματα και "παράξενα" φωνητικά samples που προσδίδουν άλλοτε μυστήριο και άλλοτε "κινηματογραφική" ατμόσφαιρα. 
Οι μελωδίες του δίσκου είναι ξεκάθαρες, τονίζονται από ήχους φυσικών οργάνων (κιθάρα, πιάνο) και χρωματίζονται από τις φωνές των, ίδιων, των δύο καλλιτεχνών.
Είναι, αναμφίβολα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που άκουσα το 2008 και το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως ένα ξεχωριστό κομμάτι για τη συλλογή σας. 
Το δισκάκι μπορεί εύκολα κανείς να το βρει, για αγορά, στο Internet, τόσο στο, γνωστό, Amazon όσο και σε αρκετά άλλα online μαγαζιά.

Τραγούδια από το δίσκο 

Καλή ακρόαση 


Share this post
No Responses to "Entheogenic - Flight of the Urubus"